Филмът Физика на тъгата“ на Теодор Ушев спечели 31-вото издание на фестивала

...
Филмът Физика на тъгата“ на Теодор Ушев спечели 31-вото издание на фестивала
Коментари Харесай

Още награди за „Физика на тъгата“ на Теодор Ушев

Филмът " Физика на тъгата “ на Теодор Ушев завоюва 31-вото издание на фестивала за късометражно кино в Агилар де Кампо, Испания.

Лентата, рисувана с античната техника енкаустика, е акомодация по романа на Георги Господинов " Физика на тъгата " и споделя за човек, размишляващ над спомените от детството, загубите и смисъла на живота. Премиерата на канадската продукция бе през септември на фестивала в Торонто, а преди няколко седмици бе отличена и за най-добър късометражен кино лентата на фестивал " Семинчи " във Валядолид. През ноември Ушев дойде в родината, с цел да го показа и пред българската аудитория в границите на " Киномания ". 

В Агилар с изключение на огромната премия „ Физика на тъгата “ взе и наградата за най-хубав късометражен анимационен филм. Режисьорът Теодор Ушев е роден в България през 1968 година, само че от години живее и работи в Канада. В своята обширна кариера като създател на анимации той е екранизирал и още едно произведение на Г. Господинов - „ Сляпата Вайша ", която му донесе номинация за „ Оскар " през 2017 година

Най-добрият испански късометражен филм е " Жена без наследник " на Ева Саиз, а измежду спечелилите се откроява още едно българско име - на живеещия в Лондон българин Ивайло Минов, който взе премията на публиката с " Майка ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР